Diğer Diller

Bakırköy’de İngilizce Kursu Nasıl Seçilir?

Çağımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi yabancı bir dil öğrenmek. İnsanlar, bazı durumlarda birden fazla dili öğrenmek zorunda kalabiliyor ya da birden fazla dili öğrenme ihtiyacı hissedebiliyoruz. Bakırköy’de yabancı dil kursu seçerken de en başta, ister istemez dünyamızın şimdiki “lingua franca”sı olan İngilizceye yöneliyoruz.

Ülkemizde de çeşitli şekillerde ingilizce öğretimi veren bir çok dil okulu mevcut. Peki, ihtiyaçlarımız doğrultusunda Bakırköy’de iyi bir ingilizce kursu nasıl seçilir? Belli başlı noktalara dikkat ederek siz de kendinize en uygun dil okulunu düzgün bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Zaman Yönetimi

Yoğun iş temposu ve gündem söz konusu olduğunda herkesin yeni bir dil öğrenmek için ayırabileceği zaman diliminin farklılık göstermesi oldukça doğaldır. Burada önemli olan sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir zaman yönetimini sağlayabilecek kursu seçmenizdir. English Box’da da gerek hafta içi gerekse haftasonu olacak şekilde öğrenme temponuza uygun paketlerden birini seçerek ingilizce öğreniminize başlayabilirsiniz.

Kursun Lokasyonu

Kursun lokasyonu seçim kriterlerinde önemli bir rol oynamalıdır. Çünkü kolay ulaşılabilir ve farklı toplu taşıma alternatiflerine erişimi olan bir lokasyondaki kursu seçmek her daim daha caziptir. Bakırköy English Box Dil Kursu’na da raylı sistem, otobüs, minibüs ya da deniz otobüsü seçeneklerinden herhangi birisi ile kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İngilizce Öğretmenlerinin (Eğitmenlerin) Uzmanlıkları

Dil kursu seçerken sıklıkla yapılan hatalardan birisi de yabancı öğretmenlerin çoğunlukta olduğu bir kurumu seçmektir. Oysaki, ingilizce öğretiminde çoğu zaman ana dilin ingilizce olması tek başına yeterli bir kıstas değildir. Bundan ziyade ingilizce dersini verecek kişilerin eğitim fakültelerinden mezun olup olmadıkları, eğitim durumlarının ve deneyimlerinin ne olduğunun araştırılması ve kurumun bu bilgileri şeffaf bir şekilde sunması da elzemdir.

Öğretimin Kalitesi

Çağın şartlarına ve ihtiyaçlarına yönelik bir öğrenim programının uygulanması da önemli bir faktördür. Kullanılan metodların ezbere dayalı olmaması, günümüz standartlarına uygun, güncel ve yenilenen bir program içeriğine sahip olması dil okulu seçerken önemli bir kıstas olarak önümüze çıkmaktadır. Seçeceğiniz kursun sizi sürekli ingilizceye maruz bırakarak ve konuşmaya teşvik ederek cesaretlendirmesi ve bunun yanında anlayarak öğrenmenizi sağlayacak bir ortamı sunması da gerekmektedir. Bunun yanı sıra sınıf mevcudiyetinin gereğinden fazla olması öğretim kalitesini etkilemektedir. English Box’de bu anlayışla maksimum 12 kişilik sınıflarda dersler işlenmektedir.

Kurs Materyalleri

İlgile dile yönelik olarak sunulacak öğretim materyallerinin çeşitliliği ve orjinal bandrollü ürünlerin/kitapların öğrenciye sağlanması ve bunların nitelikli olması oldukça mühimdir.

İngilizce Seviye Tespiti

İyi bir dil okulunun ingilizce öğrenimi öncesi iyi bir seviye tespit sınavı yapması ve kişinin ihtiyaçları doğrultusunda (genel ingilizce, akademik ingilizce, iş ingilizcesi vb.) gereken kurları sunması da oldukça önemlidir. English Box web sitesi üzerinden online seviye tespit sınavını yapabilir ve seviyenizi ölçebilirsiniz.

Özelleştirilmiş Performans Odaklı Kur Yapısı

Her bireyin farklı ihtiyaçları, öğrenme süreçleri ve eğilimlerinin olduğu bilinciyle hareket eden ve klasik kurlar yerine özelleştirilmiş performans odaklı kur yapıları sunan dil kursları ingilizce öğrenme sürecini çok daha verimli bir hale getirebilir.

English Box Bakırköy Dil Kursu’nda bu anlayışla öğrenciler çeşitli ve nitelikli kaynaklarla sürekli olarak beslenir ve iki haftada bir öğretmenleri tarafından bire bir teste tabi tutulurlar. Bu testlerin yanı sıra öğrencinin sınıf içerisindeki performansı, my.English Box platformundaki kullanım verileri ve etüt çalışmalarından elde edilen geri bildirimler değerlendirilerek öğrencinin ihtiyacına yönelik kişiselleştirilmiş çalışma planları oluşturulur. English Box metodolojisinde öğrenci A1 seviyesinde başladığı kursu sonuna kadar tamamlamak durumunda değildir. Çünkü bu metodolojiye göre öğrencinin sınavdan aldıkları notlar ve satın almış olduğu saatler ölçüt olarak kabul edilmez. Önemli olan öğrencinin beceri gelişimi ve başarısıdır. Bu bağlamda, öğrencinin farklı seviye ve sınıflarda gelişimi ayrıca gözlemlenebilir ve kıyaslama imkanı bulunup ihtiyacı doğrultusundaki kura yönlendirilmesi sağlanır. Öğrencinin vakit kaybı yaşamadan istediği seviyeye ulaşması amaçlanır.

Online Eğitim ve Etkin Teknoloji Kullanımı

Akıllı cihazlar ve internetin yaygınlaşması ile birlikte artık hemen hemen herkes çevrimiçi bir hayat biçiminde adapte olmuş vaziyettedir. Bir dil kursunun teknolojiyi etkin kullanması ve öğrencilerine çeşitli platformlar üzerinden online ek materyaller sunabiliyor olması onun diğer kurslardan bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır.

English Box Online Eğitim Platformu olan my.English Box üzerinden öğrenciler tüm eğitim/öğretim materyallerine, yüzlerce kaynağa, ödevlerine ve öğretmenlerine erişebilirler. Böylece öğrenimlerine interaktif, kesintisiz, dolaysız ve sürekli bir şekilde erişim imkanı bulurlar. Günümüz pandemi koşulları da göz önüne alındığında nitelikli bir online eğitim imkanı sunan kursu seçmek çok daha cazip bir hale gelmektedir.

Online İngilizce Kaynaklar

Ders Dışı Aktiviteler

Satın alınan kurlar dışında öğrencilerin bir araya gelip konuşma ve pratik imkanı yapabilecekleri aktiviteleri organize etmek, ders dışı aktiviteleri çeşitlendirmek iyi bir kursun olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.

Sertifikalar ve Uluslararası Geçerlilik

Hemen hemen her dil okulu başarıyla tamamlanan eğitimlerin sonunda öğrencilerine sertifikalar sağlamaktadır. Fakat bunların uluslararası geçerliliği olup olmadığı ve dil okullarındaki eğitimin uluslararası standartları sağlayıp sağlamadığı bir muammadır.

Avrupa’nın ilk özel dil okulu olan English Box ise Diller İçin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi anlamına gelen Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) ölçütlerini yaratan ve geliştiren kurumlardan biridir. Bu nedenle ve bunun yanı sıra uluslararası geçerliliği olan IELTS’in resmi uygulayıcılarından biri olması ile öne çıkmaktadır. IELTS’e hazırlanan öğrenciler alışkın oldukları ortamlarda/sınıflarda ilgili sınava girme ayrıcalığına ve rahatlığına sahiptirler.

İyi Bir WEB Sitesi

İyi, anlaşılır, yalın, kaliteli içeriğe ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip bir web sitesinin varlığının yanı sıra, sosyal medyanın aktif kullanımı ve öğrencilerin ihtiyaçlarına hızlıca cevap verebilme yeterliliği gösterebilmesi de bir dil kursunun seçiminde önemli rol oynayan noktalardan biridir.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Flemenkçe Kelimeler ve Okunuşları: Öğrenmenin Anahtarı

Flemenkçe, Avrupa'nın kalbinde konuşulan zengin bir dille, hem iş hem de seyahat için birçok kapıyı…

2 ay ago

Hangi IELTS Puanı Hangi İngilizce Seviyesine Karşılık Gelir?

İngilizce dil becerilerini ölçmek için dünya genelinde yaygın olarak kullanılan iki sistem olan IELTS puanları…

1 yıl ago

IELTS Hazırlık Kurslarıyla Sınav Kaygısını Yenin!

IELTS Sınavının Önemi IELTS (International English Language Testing System), uluslararası alanda kabul gören ve dünya…

1 yıl ago

2024 IELTS Kursu Fiyatları

Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında,…

1 yıl ago

2024 İngilizce Kursu Fiyatları Karşılaştırması

Yabancı dil kurslarının fiyatlarının belirlenmesinde birçok unsur etkilidir. Örneğin, dil kursunun ne kadar uzun süreceği,…

1 yıl ago

Almanca Aile Birleşimi Sınavı Kalktı Mı?

Bu sınav, Almanya'da yaşayan yabancı bir kişinin, Almanya vatandaşı olan eşi/sevgilisi/partneri ile birlikte yaşaması için…

1 yıl ago