Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimi ile ilgili fakültelerde öğrenci, mezun ya da uzmanlık eğitimine devam eden bir TIPDİL sınavı adayı mısınız? Bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. English Box Bakırköy yerleşkemizde verilen birebir TIPDİL sınav eğitimleri ile sizler de uzmanlık hayallerinize bir adım daha yaklaşabilir ve TIPDİL ile ilgili bilmek isteyeceğiniz tüm soruların cevabına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.
TIPDİL nedir?
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) ve DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) adaylarının dil muafiyeti almak için YDS’ye ek bir alternatif olarak girebilecekleri bir yabancı dil sınavıdır. Sınavı, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) adına Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) düzenler.
TIPDİL sınavı sadece Ankara ve İstanbul’da ve yılda iki kez yapılmaktadır. Geçerlilik süresi beş yıldır ve Almanca, Fransızca, İngilizce olmak üzere üç farklı dilden sınav yapılır. Adaylar yalnızca bir dilden sınava girebilir. TIPDİL’de toplam 80 soru sorulmaktadır. Adaylar başvurularını aday.ankara.edu.tr internet adresindeki Aday Bilgi Sistemi (ABİS) üzerinden yapacaktır.
TIPDİL sınav süresi toplamda 150 dakikadır. Sınav sonuçları http://asym.ankara.edu.tr/ adresinden açıklanmaktadır.
TIPDİL baraj puanı nedir? Sınavda yanlışlar doğruları götürüyor mu?
100 puan üzerinden değerlendirilen sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alınması gerekmektedir. Her doğru cevap adaya, 1,25 puan kazandırmaktadır. Sınavda yapılan yanlışlar doğru cevapları etkilemekte, sınav sonucu doğru soru sayısının 1,25 puan ile çarpılması sonucu oluşturulmaktadır.
TIPDİL sınavındaki soru tipleri nelerdir?
YDS sınavı ile oldukça benzer bir formata sahip olan TIPDİL,
– Kelime Bilgisi ve dil bilgisi (23 adet),
– Cümle tamamlama (11 adet),
– İngilizce-Türkçe çeviri (7 adet),
– Türkçe- İngilizce çeviri (7 adet),
– Paragraf sorusu (20 adet, her birinde 4 adet soru),
– Paragraf tamamlama (6 adet),
– Anlam bütünlüğünü bozan cümle (6 adet)
English Box Bakırköy yerleşkemizde birebir eğitimle TIPDİL sınavına hazırlanabilir. Gramer eksiklerinizi tamamlarken, kelime bilginizi geliştirebilirsiniz. Soru tipleri için sizlere öğretilecek farklı taktikler ile sınavdaki zaman kaybının önüne geçebilir ve hedeflediğiniz puana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
TIPDİL de YDS ve YÖKDİL sınavları gibi yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinden muaf tutulduğunuz sınavlardır. Bu sebeple uluslar arası sınavlara oranla çok daha kısa sürede hazırlık aşamasını atlatabilir ve bol soru çözümü ile sınav için yeterli bilgi düzeyine erişebilirsiniz. Bu anlamda English Box Bakırköy yerleşkesinin deneyimli eğitmenleri sizlere gereken rehberliği vereceklerdir. Hiçbir zaman yalnız hissetmeyecek, desteklerinden sonuna kadar faydalanabileceksiniz.
TIPDİL sınavı ile YDS farkı nedir?
Konu ve soru dağılımı olarak neredeyse tamamen benzer özellikler gösteren bu iki sınavdan TIPDİL metinlerindeki konu ağırlıkları olarak sağlık ve tıp ana başlığında ilerlemesinden ötürü alan eğitimi almış adaylar için kolaylık sağlamaktadır. Kelime bilgisi anlamında avantajlı olunan TIPDİL sınavında örnek vakalar, tıbbi terimler geniş yer tutar. Bu da adayın kendini daha güvende hissetmesini sağlar. Bunun dışında her iki sınav arasında gerek puanlama gerekse soru tipleri ve taktiksel anlamda bir fark bulunmamaktadır.
Sizler de TUS ve DUS sınavları öncesi dil yeterliliğinizi belgelemek ihtiyacı duyuyorsanız English Box kurumunun eğitim metodolojisini görmeden karar vermeyin diyoruz.
Yabancı dil kurslarının fiyatlarının belirlenmesinde birçok unsur etkilidir. Örneğin, dil kursunun ne kadar uzun süreceği,…
Flemenkçe, Avrupa'nın kalbinde konuşulan zengin bir dille, hem iş hem de seyahat için birçok kapıyı…
İngilizce dil becerilerini ölçmek için dünya genelinde yaygın olarak kullanılan iki sistem olan IELTS puanları…
IELTS Sınavının Önemi IELTS (International English Language Testing System), uluslararası alanda kabul gören ve dünya…
Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında,…
Bu sınav, Almanya'da yaşayan yabancı bir kişinin, Almanya vatandaşı olan eşi/sevgilisi/partneri ile birlikte yaşaması için…