Almanya’ya gitmek isteyen tüm yabancı insanların bir oturum izni almaları gerekiyor. Ancak kısa bir süre Almanya’da kalmayı düşünenler için sadece vize almaları yeterli olmaktadır. Daha uzun süre Almanya’da kalıp çalışmak isteyenlerin oturum izni için başvuruda bulunmaları gerekir. Bu yazımızda Almanya’ya göç etmek için neler gerekir? Sorusunda detaylı bilgiler vereceğiz.
Günümüzde insanların çoğu Almanya’da yeni bir hayat kurarak çalışmak isterler. Ancak bu durum için bazı şartlar bulunuyor.
Oturum izni almanın yollarını şöyle sırlayabiliriz;
Yukarıda yer alan durumlardan dolayı Almanya’da oturum izni alınabilir.
Almanya’ya gitmek isteyen kişiler vize için kendi ülkesinde veya komşu ülkede bulunan Almaya Büyükelçiliğine ya da konsolosluğa başvurması gerekir. Almanya’ya gidildikten sonra yabancılar dairesine gidilerek oturum izni başvurusu da yapılması gerekmektedir. Başvuru sırasında ikamet kaydı ile kira sözleşmesi ibraz edilir. Yetkililer tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra oturum izni verilip verilmeyeceğine karar verilir.
Almanya’ya iş bulmak için göç eden kişiler eğer kalifiye bir iş arıyor ise oturum izni alınması gerekiyor. Kalifiye kişiler Almanya’da denkliği olan işlerde istihdamı yapılıyor. Ancak bu işlerde çalışılması için eğitimlerinin belgelendirilmesi ve Almanya’nın denkliği vermesi oldukça önemlidir. İş aramak için verilen oturum izinleri genelde 6 ay olarak belirleniyor. Bu süre zarfında uygun iş aranarak haftada 10 saat deneme amaçlı çalışılabilir.
Gelinen ülkeden eğer bir diplomaya sahipseniz mesleki eğitim veren bir yerde çalışmak için oturum izni alınmaktadır. Anca oturum izni bazı şartlar bulunuyor. Gelinen ülkeden yeterli bir eğitim aldığınıza dair bir üniversite veya lise diploması önemlidir. Almanca’nın en az B2 seviyesinde olup 25 yaşından daha genç olunması gerekir. Ayrıca mesleki eğitim süreci boyunca geçimi garanti altına alınmış olmalısınız.
Bir Alman Yükseköğretim Kurumuna kayıt hakkı kazanan öğrenciler oturum izni alabilirler. Üniversiteye kayıt içi bazı belgelere ihtiyaç duyulur. Eğitim nedeniyle oturum izni alanlar yaklaşık 1-2 arasında geçerli oluyor. Çalışmaları bu süre içinde tamamlayan kişilerin izinlerin süresi uzatılıyor. Ayrıca bir üniversiteye başvurmak için de oturum izni alınabilmektedir. Eğer eğitimi tamamlayanlar yine Almanya’da kalmak istiyorsa iş arayan olarak oturum izni başvurusunda bulunabilir.
Mecidiyeköy, İstanbul'un merkezi konumunda yer alan ve ulaşım ağlarının kesiştiği önemli bir iş merkezidir. Bu…
Yabancı dil kurslarının fiyatlarının belirlenmesinde birçok unsur etkilidir. Örneğin, dil kursunun ne kadar uzun süreceği,…
Flemenkçe, Avrupa'nın kalbinde konuşulan zengin bir dille, hem iş hem de seyahat için birçok kapıyı…
İngilizce dil becerilerini ölçmek için dünya genelinde yaygın olarak kullanılan iki sistem olan IELTS puanları…
IELTS Sınavının Önemi IELTS (International English Language Testing System), uluslararası alanda kabul gören ve dünya…
Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında,…