Üniversite Hazırlık Atlama Rehberi

Üniversite Hazırlık Atlama

Üniversite sınavını kazandınız ancak bir yıl hazırlık okumak gözünüzü mü korkutuyor? Zaman kaybetmek istemiyor musunuz? Onca zaman hayalini kurduğunuz bölümünüze başlamak için hazırlık sınavını geçmeniz mi lazım ya da bir sene hazırlık okudunuz ve sınavı geçemediniz mi? O zaman doğru yerdesiniz. Bu yazımızı okuduktan sonra artık hazırlık atlama sınavının zannettiğiniz kadar zor bir süreç gerektirmediğini anlayacaksınız. Hele ki hazırlık atlama sınavına English Box Bakıyköy ile hazırlanırsanız her şey çok daha kolay olacağını kendiniz de deneyimleyeceksiniz.

Hazırlık Atlama Sınavı nedir?

Hazırlık sınavı, Proficiency adı ile de bilinir. Üniversitelerde İngilizce okunacak bölümlere başlamadan önce, öğrencinin İngilizce yeterliliği ölçen bir sınavdır. Sınavı başarıyla geçtiğiniz takdirde bölüm derslerini almaya başlayabilirsiniz. Sınavdan geçememeniz durumunda bir yıl hazırlık sınıfında okur ve tekrar sınava girerek başarılı olmak için bir yıl boyunca çalışırsınız. 

Hazırlık sınavı her üniversitede aynı mı? 

Hazırlık atlama sınavı genel hatlarıyla pek çok üniversitede benzerlik gösterse de aynı değildir. Kimi üniversiteler “use of English” adı ile gramer konularına ağırlık verirken bazı üniversiteler okuma ve yazma bölümlerini ön plana alırlar. Bir üniversitede konuşma bölümünden sorumlu tutulmazken diğerinde dinleme ve konuşma önem taşıyor olabilir. 

Kendi hazırlık atlama sınavlarının yanı sıra üniversiteler; YDS, TOEFL, PTE gibi ulusal ve uluslar arası sınav puanlarını da geçerli saymaktadır. IELTS her ne kadar birkaç yıldır Türkiye’de akademik geçerlik göstermiyor olsa da hali hazırda IELTS puanlarını kabul eden üniversiteler de bulunmaktadır. Ne var ki çoğu üniversitenin kendi sınavları, adını geçirdiğimiz bu merkezi sınavlara kıyasla daha basittir.

Hazırlık atlama sınavında gerekli İngilizce düzeyi nedir?

Bu da üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genel olarak beklenen en alt düzey, B-1 seviyesini tamamlamış olmaktır. Tavsiye edilen düzey ise B-2 seviyesinde yetkin olmanızdır. Sonuç olarak akademik derslerinizi İngilizce alacak; okuma-yazma, konuşma ve dinleme bölümlerinde eksiğinizi en aza indirmek zorunda kalacaksınız. 

Hazırlık atlama sınavında nasıl başarılı olurum?

Bütüncül ve bireyselleştirilmiş eğitim ilkeleri ile çağı yakalayan bir eğitim anlayışını benimseyen English Box, öğrencilerinin her sınava hazır olmasını sağlar. Dili oluşturan dört temel yetkinliği de eş zamanlı olarak ve eşit derecede önemseyerek öğrencilerini ilerletir. Dil öğreniminin bir ders değil, iletişim aracı kullanım becerisi olduğunu ve 21. yüzyıl dünyasında bunun göz ardı edilemeyecek derecede önemli olduğunu anlatır. Profesyonel rehberlik ile motivasyon desteğini öğrencilerinin üzerinden çekmeyen English Box sahip olduğu devasa dijital kütüphanesi my.English Box platformu ile öğrencilerinin sınırsız kaynak ile kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Bu aşamalardan geçen öğrenciler de ister hazırlık atlama sınavı olsun, ister YDS ya da IELTS her sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiğinin ve nasıl başarılı olabileceklerinin ayırdına varmış olurlar. 

Kısıtlı bir zaman, hazırlık atlama sınavı için yeterli olur mu?

Eğitim alacağınız süre elbette ki sizin öğrenme hızınıza, o süreci verimli geçirmenize ve süreç içindeki yoğunluğunuza bağlı olarak değişecek olsa da temel bir İngilizce bilgisi olan öğrenciler için birebir eğitimler ile English Box Bakırköy yerleşkesinde ihtiyaca yönelik programlar oluşturulabilmektedir. Alanında uzman eğitmenler, aktivite sınıfları ve birebir devam eden dersler birleşince başarı çok da uzakta olmayacaktır. Ne var ki hiç İngilizce bilmiyorsanız öncelikle genel İngilizce derslerinde ilerlemeniz ve ardından sınav taktikleri almanız gerekecektir.

Unutmayın! Temel ne kadar sağlam olursa binanız o kadar dayanıklı olur.

IELTS

2024 IELTS Kursu Fiyatları

Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında, kursun süresi, eğitmen kalitesi, kursun konumu ve öğrenci sayısı bulunur.

Almanca

Almanca Aile Birleşimi Sınavı Kalktı Mı?

Bu sınav, Almanya’da yaşayan yabancı bir kişinin, Almanya vatandaşı olan eşi/sevgilisi/partneri ile birlikte yaşaması için gerekli olan vize için yapılır. Aile birleşimi sınavı, Almanca dil

sizi arayalim