flemenkce-uyum-sinavi

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi, Oturum İzni (MVV) ve Sivil Entegrasyon Sınavı

Birçok insanın daha iyi bir yaşam kurmak ümidiyle Avrupa Birliği’nin yolunu tutmaya başladığı şu günlerde en çok başvuru alan ülkelerden birisi de Hollanda’dır. Birçok eş ya da partner daha iyi bir yaşam standardını yakalayabilmek amacıyla sevdiklerini geride bırakıp okumaya ya da çalışmaya gitmek durumunda kalmaktadır ya da küreselleşen dünyada artık farklı ülke vatandaşlarının evlilikleri/birliktelikleri çok daha sık olabilmektedir. Birbirinden ayrı yaşamak durumunda kalan eş, partner ya da aileler sorununu ortadan kaldırmak için her ülke belli kurallar çerçevesinde oturum izni sağlamakta ve aile birleşimine izin vermektedir. Hollanda da bu ülkelerden biridir.

Her ülkede olduğu gibi Hollanda Aile Birleşimi hakkından yararlanabilmek de belli kurallar doğrultusunda ve belli bir süreç sonucunda mümkün olabilmektedir. Hollanda Krallığı da ülkesine gitmek isteyen, oturum izni almak ya da aile birleşiminden yararlanmak isteyen kişilere bir sivil entegrasyon politikası ve bunun bir sonucu olarak Sivil Entegrasyon Sınavı uygulamaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1963 yılında imzalanmış olan Ankara Anlaşması sayesinde bu şarttan muaftı fakat Hollanda Krallığı’nın 1 Ocak 2022’de almış olduğu karar doğrultusunda Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen tüm göçmenlerin bu sınava tabii tutulması zorunlu hale gelmiştir. Ankara Anlaşması ile iş kurmak üzere başvurularını yapmış adayların dışındaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların bu sınavı B1 seviyesinde tamamlamaları gerekmektedir.

Flemenkçe Aile Birleşimi Kaç Bölümden Oluşmaktadır?

Felemenkçe Uyum Sınavı 3 kısımdan oluşmaktadır.

  1. Kısım : Genel Kültür (30 Soru) – Şıklı
  2. Kısım : 42 Soru
    • 1. Bölüm : 30 Soru – Kelime okunuşu ve yazışılı(Şıklı)
    • 2.Bölüm : 12 Soru – Paragraf soruları (Şıklı)
  3. Kısım: Konuşma ve Konuşarak Boşluk doldurma 22 Soru

Bu sınavlar Hollanda Başkonsolosluğu’nun ve Büyükelçiliklerinin belirlemiş olduğu temsilciliklerde yapılmaktadır. VFS Global şirketi de Hollanda Krallığı Konsolosluk Hizmetleri için Türkiye’deki resmi dış kaynak sağlayıcı ortağıdır. Ayrıntılı bilgiye kendi siteleri ile Büyükelçilik ve Konsolosluk siteleri üzerinden ulaşılabilir.

Tüm bu bilgiler ışığında oturum izni almak ya da aile birleşiminden faydalanmak isteyen adayların Felemenkçenin Hollanda’da konuşulan bir lehçesi olan Hollandacayı iyi bir şekilde kullanması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, dünyada yaklaşık 24 milyon insanın anadil olarak Hollandaca konuştuğu tahmin edilmektedir.

English Box Dil Okulu da aile birleşiminden yararlanmak ya da oturma izni almak isteyen kişilerin gerekli ve yeterli seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla Felemenkçe kursu olarak öğrencilere eğitim vermektedir.

Alanında yetkin dil hocalarının gözetimi eşliğinde, günümüz dünyasının etkin öğrenme metotları sayesinde siz de dil engelini aşıp hayallerinizi bir adım ileriye taşıyabilirsiniz. Her ne kadar Hollanda, İngilizcenin çok iyi konuşulduğu ülkelerden birisi olsa da aile birleşimi sonrası Hollanda’ya gidip çalışmak isteyen kişiler konuşulan ana dili tam olarak anlayamadıkları için sorunlar yaşayabilmektedir. Özellikle belli büyük şehirlerin dışındaki şehirlerde bu sorun daha da göze batar hale gelmektedir. Bu yüzden B1 ve daha üzeri seviyedeki bir Hollandacayı öğrenmek sizi bir adım öne çıkaracak ve Sivil Entegrasyon Sınavı’nı başarıyla geçmenize yardımcı olacaktır. Bu süreçte size yardımcı olmak ve Hollandaca dil becerinizi en üst düzeye çıkarmak için English Box Dil Okulu, CEFR Sistemine Uygun Eğitim Programı ve %100 öğrenme garantisi ile size eşsiz fırsatlar sunmaktadır.