2021 Bahar Dönemi YDS ve YÖKDİL Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Her sene olduğu gibi, 2021 yılında da pek çok aday, İngilizce bilgilerini resmi olarak belgelemek adına YDS ve YÖKDİL sınavlarının güncel tarihlerini araştırmaya başlamıştır. Bugünlerde birçok kişi internette “YÖKDİL sınavı ne zaman? YDS sınav tarihi nedir? YÖKDİL sınav başvuruları ne zaman başlayacak?” gibi soruların cevaplarını aramaya başladı bile. Biz de bu yazımızda her iki sınav için güncel olan sınav tarihlerini ve başvuru detaylarını sizinle paylaşacağız. 

YÖKDİL Başvuruları Başladı!

ÖSYM’nin sitesinde 2021 yılının sınav takvimi yayınlandı. Buna göre YÖKDİL sınavının 2021 yılındaki ilk sınavı 28 Mart 2021 Pazar günü yapılacak. Başvurular ise bugün itibariyle başladı. YÖKDİL sınavı için başvuru tarihi 5-15 Şubat olarak verilmiştir. Bu on günlük başvuru sürecini kaçıran adaylar için ise geç başvuru tarihi ise 24 Şubat olarak belirlenmiştir. Adaylar sınava girdikten yaklaşık bir ay sonra, 20 Nisan 2021 Salı günü, YÖKDİL sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

YDS Başvuruları da Bu Ay Başlayacak!

YDS sınavı için başvuru tarihi 25 Şubat 2021 Perşembe günü başlayacak ve adaylar 8 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar başvurularını yapabilecekler. 16 Mart 2021 Salı günü ise başvuru tarihini kaçıran adaylar için geç başvuru şansı tanınacak.  18 Nisan 2021 Pazar günü yapılacak. YDS sınavının sonuçları 11 Mayıs 2021 Salı günü açıklanacak. 

e-YDS Sınavları Devam Ediyor!

Bilindiği üzere YDS sınavının e-YDS adıyla bilgisayar üzerinden yapılan bir şekli daha bulunmakta. 25 Şubat 2021 tarihinde yapılacak e-YDS için başvurular 18 Şubat 2021 Perşembe gününe kadar devam edecek ancak kontenjan sınırı bulunmakta. Sınava katılmak isteyen adayların acele etmesi gerekiyor. 2021 Nisan ayında Farsça, İspanyolca ve İtalyanca için yapılacak olan e-YDS, 8 Mayıs 2021’de İngilizce için tekrarlanacak. 

Sınav Hazırlığınızı English Box Bakırköy’de Tamamlayabilirsiniz!

English Box Bakırköy yerleşkesinde uluslararası sınavlara hazırlanabildiğiniz gibi, YÖKDİL ve YDS gibi ulusal sınavlara da hazırlanabilirsiniz. Birebir dersler ile eksiklerinizi giderebilir, sınav taktiklerini ve tekniklerini öğrenebilir, hedeflediğiniz puana kolayca ulaşabilirsiniz.

YÖKDİL ve YDS sınavlarının en büyük avantajlarından biri sınavda yalnızca kelime, gramer ve okuma bölümlerinden oluşmasıdır. Sınavların içinde konuşma, dinleme ve yazma bölümleri bulunmamakta, bu da adayların çalışması gereken başlıkların sayısını azaltmaktadır. 

English Box Bakırköy’de genel İngilizce seviyesi yeterli olan adaylar hemen YDS, YÖKDİL sınav hazırlığına başlayabilirken İngilizce seviyesi yeterli olmayan adaylar önce gereken genel İngilizce eğitimlerini tamamlayıp ardından sınav hazırlığına başlayabilir. Eğitim platformu my.English Box ile yüzlerce kaynaktan binlerce egzersiz yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Aktivite sınıflarına katılarak kelime bilginizi ve okuma becerilerinizi arttırabilirsiniz. Böylece 2021 yılında İngilizce bilginizi resmi olarak kanıtlayarak akademik kariyerinize odaklanabilir ya da YDS sınav puanınızla dil tazminatı alarak gelirinizi yükseltebilirsiniz. 

IELTS

2024 IELTS Kursu Fiyatları

Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında, kursun süresi, eğitmen kalitesi, kursun konumu ve öğrenci sayısı bulunur.

Genel İngilizce

2024 İngilizce Kursu Fiyatları Karşılaştırması

Yabancı dil kurslarının fiyatlarının belirlenmesinde birçok unsur etkilidir. Örneğin, dil kursunun ne kadar uzun süreceği, dil kursunun hangi yabancı dil için verileceği, eğitimin hangi seviyedeki

Almanca

Almanca Aile Birleşimi Sınavı Kalktı Mı?

Bu sınav, Almanya’da yaşayan yabancı bir kişinin, Almanya vatandaşı olan eşi/sevgilisi/partneri ile birlikte yaşaması için gerekli olan vize için yapılır. Aile birleşimi sınavı, Almanca dil

sizi arayalim