2021 Yılında İngilizce Dil Kursu Ücretleri

2021 Yılında İngilizce Dil Kursu Ücretleri Nedir?

2021 yılının ilk ayını geride bıraktığımız şu günlerde dil öğrenmek isteyen adaylar, İngilizce dil kurslarının ücretleri araştırılmaya başladı bile. Siz de İngilizce öğrenmenin bütçenize ne gibi bir maliyete sebep olacağını merak ediyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız. 

2021 Yılında İngilizce Dil Öğreniminin Önemi

Pandemi yüzünden, sosyal hayat kısıtlamaları artıyorken ve insanlar işsizlik sorunuyla yüzleşirken İngilizce öğrenmek daha da önemli bir hâl almıştır. İngilizce öğrenmek için dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok farklı kurs merkezi bulunmaktadır. Ne var ki kaliteli bir kurs merkezi seçmek en önemli ayrıntıların başında gelir. Kaliteli bir eğitim almak isterken bütçeye uygunluk da beklendiğinde Türkiye’de çok fazla seçenek bulunamadığı da üzücü bir gerçek olacak karşımıza çıkar. English Box 70 yılı aşkın tecrübesini Türkiye’de açtığı Bakırköy yerleşkesiyle taçlandırmış ve bu durumu kökünden değiştirmiştir. English Box Bakırköy yerleşkesi eğitimdeki tecrübesini uygun fiyatlarıyla birleştirerek dil öğrenmek isteyen adaylara benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

İngilizce Dil Kurslarında Ücret Kriterleri Nelerdir?

Kur sayısı: İngilizce kurs ücretlerinin ilk kriteri genelde, ihtiyaç duyulan kur sayısıyla doğru orantılıdır. Bu konudaki en büyük dezavantaj ise kurs merkezlerinin her seviyedeki eğitim için ücretlerinin farklı olması ve 500-600 TL’den 3500 TL’ye kadar çıkabilen tek kur ücretleri arasında büyük bir uçurum bulunmasıdır. 

Eğitimin süresi: Eğitimde satın alınacak seviye sayısı kadar İngilizce dil kurslarının ücretini etkileyen bir diğer faktör de kursta geçirilecek toplam ay süresidir. Değişkenlik gösterse de eğitimin kaç ay süreceği, fiyatlandırmayla yakından ilişkilidir. Hele ki özel ders tercih edenler için aylık ve hatta saatlik ücretler büyük önem taşımaktadır. Ders saat ücretlerinin 60 TL’den 300 TL’ye kadar değişebildiği geniş bir aralık bulunmaktadır. Bu da eğitim almak isteyen adayı şüpheye düşürmektedir.

Eğitim ortamı ve ders materyalleri: Özellikle pandemi döneminde kurs merkezleri kadar dijital ortamlar da büyük önem kazanmıştır. Sınıf ortamı, özel ders ya da dijital platformlardaki ücretlendirmeler kendi içlerinde bile fiyat değişikliği göstermektedir. Kurs ortamının yanı sıra İngilizce eğitimini veren bazı kurumlar sundukları kısıtlı kaynaklar için bile ücret talep etmekte, eğitim materyallerini ekstra fiyatlandırma ile öğrencilerine sunmaktadır. Hatta kimi kurumlar fotokopi olarak sundukları ders kaynakları için bile ücret talep etmektedir. 

Eğitim sonu sertifika süreci: Eğitimini tamamlayan öğrenci, İngilizce bilgisini resmi olarak kanıtlamak ister.  Bu noktadaki en büyük sorunlardan biri de sertifikaları için hariçten ödemek zorunda kaldıkları ücretlerdir. Markalaşmaktan uzak kurumların bazıları öğrencilerine resmi sertifika veremezken verenlerin bir kısmı da bunun için ek ücret istemeyi kendilerine hak görmektedirler.

English Box İngilizce Dil Kursu Ücretleri Nasıldır?

IDP’nin partner kuruluşu ve CEFR sisteminin kurucusu olan English Box Bakırköy yerleşkesi; çağdaş eğitim anlayışının yanında ulaşılabilir ücret politikası ile de fark yaratmaktadır. Eğitim kalitesiyle karşılaştırıldığında gayet uygun eğitim ücretleri belirleyen English Box, aynı zamanda her yıl belli sayıda öğrenciye eğitim bursu olanağı sunmaktadır. Böylece dil öğrenmek isteyen adayların geleceklerine katkı sağlar. Eğitim portalı my.English Box ile yüzlerce kaynağın, binlerce egzersizin açık erişimini öğrencilerine ücretsiz olarak sunar. Altı kıtada geçerli sertifikasını eğitim sonunda ücretsiz olarak verir. Hem sınıf eğitimlerinde hem de birebir eğitimde uygun fiyat ve yüksek kalite ilkesi ile hareket eder. 

English Box Bakırköy yerleşkesinde bireyselleştirilmiş eğitim ile öğrencinin ezberle kur bitirmesi değil, kendi öğrenme hızı ile sağlıklı ilerlemesi amaçlanır. Başarısı yüksek öğrenciler vakit kaybetmeden bir üst kura geçebilirler. Böylece düşük bütçeyle daha çok, daha iyi eğitim alabilirler. English Box Bakırköy; verimsiz kurs alışkanlığını ters yüz eden, inovatif anlayışıyla İngilizce öğrenmenin ve sınavlara hazırlanmanın hayal olmadığını herkese göstermek için hizmet vermektedir. 

IELTS

2024 IELTS Kursu Fiyatları

Ortalama IELTS Kursu Fiyatları IELTS kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında, kursun süresi, eğitmen kalitesi, kursun konumu ve öğrenci sayısı bulunur.

Genel İngilizce

2024 İngilizce Kursu Fiyatları Karşılaştırması

Yabancı dil kurslarının fiyatlarının belirlenmesinde birçok unsur etkilidir. Örneğin, dil kursunun ne kadar uzun süreceği, dil kursunun hangi yabancı dil için verileceği, eğitimin hangi seviyedeki

Almanca

Almanca Aile Birleşimi Sınavı Kalktı Mı?

Bu sınav, Almanya’da yaşayan yabancı bir kişinin, Almanya vatandaşı olan eşi/sevgilisi/partneri ile birlikte yaşaması için gerekli olan vize için yapılır. Aile birleşimi sınavı, Almanca dil

sizi arayalim